5 tips tegen ziek zijn

 

Hey!

We kennen het allemaal wel. Vooral in deze koude wintertijden is het niet zo moeilijk om de een virus op te lopen. Ik heb er op dit moment ook heel erg last van. Hele erge keelpijn en enorm verkouden. In dit artikel ga ik met jullie mijn ultieme tips delen om je zo snel mogelijk weer beter te laten voelen.

 

Tip 1 Slaap

Oké voor iedereen die ook altijd gek word van het gezeur van ouders die zeggen dat je vroeg naar bed moet omdat je er wit uitziet ;). Luister eens naar ze en ga vroeg naar bed. Mijn moeder zegt altijd “slapen is het beste medicijn”. Al heb ik de struggle dat ik overdag gewoon NIET kan slapen. Maakt niet uit hoe ziek ik ben. Als ik ziek ben lig ik wel vaak de hele ochtend op de bank lekker te chillen!

Tip 2 Chill

Je kunt terwijl je ziek bent natuurlijk gewoon naar school gaan. Maar je zult zien dat je jezelf helemaal uitput en uiteindelijk doodziek word. Je kunt beter meteen rustig aan doen als je voelt dat je ziek word. Ik ga meestal lekker op de bank liggen met een warm dekentje een serie kijken. Op dit moment ben ik ernstig verslaafd aan Pretty Little Liars. Op dagen dat ik ziek ben kan ik zo 20 afleveringen kijken :). Probeer ook niet door te slaan met het schoolwerk dat je nog allemaal moet doen. De kans is groot dat je het juist verpest omdat je je niet helemaal top voelt.

Tip 3 Medicijnen

Natuurlijk zijn medicijnen niet het beste wat er is. Maar ik heb altijd meegekregen dat je geen pijn hoeft te lijden als er een tegenmiddel is. Je moet als je asprine’s slikt een cyclus aanhouden. Van eens in de vier uur een asprine innemen. Hierdoor neem je niet te veel en voel je je beter. Natuurlijk zeg ik niet dat jullie medicijnen moeten slikken!

Tip 4  Honey

Voor de mensen met keelpijn.. Eet zo veel mogelijk honing (in de thee, door de musli) Honing smeert je keel en zorgt dat de pijn in je keel als je hoest minder word. Als dit niet werkt kun je ook altijd Strepsils nemen. Maar neem hier niet te veel van want daardoor kun je weer buikklachten krijgen.

Tip 5 Warme douche

Ik vind het altijd heel fijn om even te douchen als ik me niet lekker voel. Niet té heet. Wat ik meestal wel doe ;). Douchen is goed voor het slapen want het maakt je alvast een beetje moe zodat je daarna lekker kan slapen.

 

Ik hoop dat ik een beetje heb kunnen helpen :)

Beterschap.

Xoxo

Zoë

Zoë Vorselman

Hoi! Ik ben Zoë, welkom op mijn blog!