How To: Plannen

Hi Girls!

Toen ik net op de middelbare school zat, was het natuurlijk een hele verandering met al dat huiswerk!. Ik was vaak nog tot ‘s avonds laat bezig. En ik begon veel te laat met leren voor een toets. Sinds een paar weken ‘plan’ ik mijn week in (qua huiswerk) zo kan ik ook zien op welke dag ik het lekker rustig heb en dus kan afspreken met vrienden. Superhandig natuurlijk! Ik ga jullie wat tips geven.

1. Open je Magister en/of je agenda. Bekijk wat voor huiswerk je hebt en kijk ook in je boeken. Schrijf dit op een blaadje

2. Pak een ander blad en schrijf de dagen Ma t/m Vr op.

3. Nu ga je plannen, als je bijvoorbeeld woensdag een so hebt is het slim om er zondag aan te beginnen. Dat plan je dan dus in voor zondag, zet er ook de tijd bij. Bijvoorbeeld 30 minuten.  Ook zet je je maakwerk in de planning.

4. Plan ook pauzes in. Ik word altijd helemaal gek als ik veel te lang in een boek zit te kijken. Plan kleine korte pauzes in om bijvoorbeeld even te drinken en te eten.

Dit was het dan! Mijn tips over plannen. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen manier, maar dit is de mijne. Ik merk dat mijn cijfers omhoog gaan, en het is heel fijn voor jezelf. Je zit dan niet te malen in je hooft met wat je allemaal moet doen!

Zoë Vorselman

Hoi! Ik ben Zoë, welkom op mijn blog!

2 Comments

Comments are closed.